Πάμε Θέατρο Τετάρτη 21 Φλεβάρη στο Θέατρο Ιλίσια στην παράσταση «Το τίμημα» του Α. Μίλλερ

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Παρθενώνας» πάει θέατρο την Τετάρτη 21 Φλεβάρη στις 7 το απόγευμα στο Θέατρο Ιλίσια (Παπαδιαμαντοπούλου 4, Ιλίσια) στην παράσταση «Το τίμημα» του Α. Μίλλερ.
Τιμή Εισιτηρίου: 5 ευρώ (ο σύλλογος θα επιδοτήσει το κάθε εισιτήριο με άλλα 5 ευρώ)
Όσοι συνάδελφοι και όσες συναδέλφισσες επιθυμούν να παρακολουθήσουν την παράσταση, καλούνται να δηλώσουν τη συμμετοχή τους είτε σε κάποιο από τα μέλη του ΔΣ είτε αποστέλλοντας mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση του συλλόγου syllogosparthenonas@gmail.com μέχρι την Παρασκευή 16/2. Τα χρήματα για κάθε εισιτήριο θα δοθούν προκαταβολικά στα μέλη του ΔΣ, προκειμένου να γίνει η παραλαβή των εισιτηρίων από το θέατρο.
«Το τίμημα»
Το αριστουργηματικό έργο του Άρθουρ Μίλλερ «Το Τίμημα», είναι από τα γνωστότερα έργα του, με αυτοβιογραφικά στοιχεία, γραμμένο το 1967 και πολυανεβασμένο σε θεατρικές σκηνές παγκοσμίως. Οι διαχρονικές αλήθειες του έργου του μεγάλου Αμερικανού συγγραφέα ζωντανεύουν και φωτίζονται από την ιδιαίτερη σκηνοθετική ματιά της Ιωάννας Μιχαλακοπούλου. Το «Τίμημα» ήταν από τα αγαπημένα έργα του Άρθουρ Μίλλερ, καθώς είναι και το μόνο έργο που αποφάσισε να σκηνοθετήσει. Σκιαγραφεί τους χαρακτήρες του περίτεχνα να προσπαθούν να ισορροπήσουν και να αναμετρηθούν με τον εαυτό τους, σε ένα κόσμο χωρίς δικαιοσύνη, όπου το παρελθόν καθορίζει το παρόν σε μια πραγματικότητα χωρίς λογική.
Σε κάθε μεγάλη απόφαση καλούμαστε να πληρώσουμε ένα «Τίμημα». Το αριστουργηματικό έργο του Άρθουρ Μίλλερ μοιάζει να γράφτηκε για τις αποφάσεις που καλούμαστε να πάρουμε κι εμείς στην Ελλάδα του σήμερα. Τι κάνεις όταν όλα γύρω σου καταρρέουν; Διαγράφεις τα όνειρά σου στην προσπάθεια σου να επιβιώσεις ή τα κυνηγάς προσπερνώντας τις ανάγκες των άλλων ακόμα και της οικογένειας σου; Το έργο με επιδεξιότητα μας βάζει μπροστά σ’ αυτό το δίλημμα. Ο καθένας μας κάποια στιγμή στέκεται στο σταυροδρόμι, ανάμεσα σε αυτά που χρωστάει στους άλλους και σε όσα χρωστάει στον εαυτό του. Οι ήρωες, 30 χρόνια μετά από τις μοιραίες αποφάσεις τους, συναντώνται και μπροστά μας εξελίσσεται μια παράσταση που μας φέρνει αντιμέτωπους με όσα έχουμε ουσιαστικά ανάγκη, δείχνοντας μας, με αριστοτεχνικό τρόπο, τον μονόδρομο προς την λύτρωση: «Αν κοιτάξεις το παρελθόν με γενναιότητα, τότε μπορεί και να ελευθερωθείς».
Οι ήρωες του έργου εκπρόσωποι μιας κοινωνίας που κάποτε φαινόταν να αλλάζει, ώστε να ισορροπήσει ανάμεσα στην ευαισθησία και τη δύναμη, το δίκαιο και την ανάγκη… Μιας κοινωνίας που τελικά δεν έχει αλλάξει και τόσο, αλλά πρέπει να συνεχίσει να πιστεύει στη δύναμη της αλλαγής γιατί αλλιώς έχει πεθάνει…