ΟΧΙ στη νομιμοποίηση της κυβερνητικής απάτης περί «πλεονάζοντος» και «υπεράριθμου» εκπαιδευτικού προσωπικού.

ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ

 

ΟΧΙ στη νομιμοποίηση της κυβερνητικής απάτης

περί «πλεονάζοντος» και «υπεράριθμου» εκπαιδευτικού προσωπικού.

 

    Το ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ καταγγέλλει την απαράδεκτη στρέβλωση της πραγματικότητας που επιχειρεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ώστε να διαμορφώσει την εικόνα ότι φέτος στα σχολεία όχι μόνο δεν θα λείπουν  μόνιμοι εκπαιδευτικοί αλλά θα περισσεύουν κιόλας!!!

 

Με εγκύκλιο που απέστειλε το Υπουργείο Παιδείας καλεί τα ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ μέχρι τις 30/8 να ορίσουν τις «υπεραριθμίες» και το «πλεονάζον» προσωπικό!!

 

Όταν η περσινή σχολική χρονιά ξεκίνησε με περισσότερα από  25.000 κενά και έκλεισε  με 22.200 προσλήψεις «προσωρινών» αναπληρωτών και 3.000 κενά που δεν καλύφθηκαν ποτέ, τα Υπηρεσιακά Συμβούλια θεωρώντας ως «δεδομένες» μια σειρά κυβερνητικές αποφάσεις, στο πνεύμα των κατευθύνσεων της ΕΕ, του ΟΟΣΑ, των μνημονιακών δεσμεύσεων και της γενικότερης οικονομικής πολιτικής δεν χάνουν ευκαιρία να «διαπιστώνουν» «πλεονάσματα» μονίμων εκπαιδευτικών. (Χαρακτηριστικό παράδειγμα του ΠΥΣΔΕ Ηλείας που ανακάλυψε ότι «περισσεύουν  170 συνάδελφοι !!)

   

Πώς  είναι δυνατόν όταν έχουν παγώσει εδώ και χρόνια  οι διορισμοί μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού, όταν υπάρχουν χιλιάδες κενά, το Υπουργείο σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις να «εφευρίσκει» «περισσεύματα»;

    

Η συγκυβέρνηση, με τις πλάτες της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των άλλων κομμάτων που  συμφωνούν στην ίδια στρατηγική, προχωρά σε μια άνευ προηγουμένου επίθεση στις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, επιστρατεύοντας το ψέμα και την απάτη, υλοποιώντας τις αντιδραστικές αποφάσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων αλλά και θεσπίζοντας νέα αδίστακτα μέτρα στην εκπαίδευση στο πλαίσιο της γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής της. Η άρση της οργανικότητας, η υπεραριθμία, η «κινητικότητα» και η επιβολή των ελαστικών  εργασιακών σχέσεων έρχεται έτσι, σαν ώριμο φρούτο.

     Για άλλη μια φορά το Υπουργείο Παιδείας με  αρωγούς τις αποφάσεις των Δ/νσεων αλλά και την μέχρι τώρα  εκκωφαντική σιωπή των συνδικαλιστικών ηγεσιών  ΔΟΕ-ΟΛΜΕ προσπαθεί να φέρει τους εκπαιδευτικούς προ τετελεσμένων γεγονότων, ώστε μέχρι τις 2 Σεπτέμβρη να έχει «ρυθμίσει» την  υλοποίηση των  Υ.Α. για το «Ενιαίο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο», και το

« Ενιαίου Τύπου Ολοήμερο Νηπιαγωγείο » με στόχο να εμφανίσει όσο το δυνατόν λιγότερα  κενά έτσι ώστε να μειώσει  τις προσλήψεις αναπληρωτών,

 

να δημιουργήσει τεχνητά «πλεονάσματα» εκπαιδευτικών οι οποίοι, σύμφωνα με τη νέα εγκύκλιο, θα κληθούν να μετακινηθούν υποχρεωτικά.

Στην ίδια κατεύθυνση και το δικό μας ΠΥΣΠΕ καλεί τα μέλη του αύριο Δευτέρα 29 Αυγούστου σε ένα πρόγραμμα συνεδριάσεων  για την εφαρμογή της κατεπείγουσας εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας έτσι ώστε μέχρι την παραπάνω τελευταία ημερομηνία να γίνει η «διαδικασία αποσπάσεων πλεοναζόντων εκπαιδευτικών».

 

   Χρειάζεται άμεση αγωνιστική απάντηση

Σαν ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ καλούμε όλους τους συναδέλφους, τους Συλλόγους και τις Ενώσεις Γονέων, όλα τα σωματεία και τους φορείς, το λαό της περιοχής μας σε ετοιμότητα.

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 2.30 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΔΩΡΟΥ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΣΑΦΕΣ ΟΤΙ

 

  • ΔΕΝ ΣΥΝΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ
  • ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ
  • ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΤΣΑΚΙΣΜΑ ΤΩΝ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΗ

 

ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΖΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

 

Καλούμε επίσης τους αιρετούς να μην συναινέσουν σ’ αυτήν την ντροπή.

 

Δίνουμε μάχη στις συνεδριάσεις των συλλόγων διδασκόντων, τμήμα το τμήμα, σχολείο  το σχολείο  να μην εφαρμοστούν στην πράξη οι αντιεκπαιδευτικές αποφάσεις.

 

Untitled1

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...