Μαζική η συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας – Ενημέρωση από τη συνάντηση με τον υπουργό 17/2

Άνθρακες για μια ακόμα φορά ο θησαυρός όπως προέκυψε από τη συνάντηση που είχαν η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ με τον υπουργό Παιδείας, κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης που οργάνωσαν οι δύο Ομοσπονδίες στις 17/2.

Πιο συγκεκριμένα:

Στην εισηγητική του τοποθέτηση αποθέωσε τον προσχηματικό Εθνικό Διάλογο για την παιδεία, ενώ στη συνέχεια ανακοίνωσε την κατάθεση νομοσχεδίου για την Ειδική Αγωγή εντός 15 ημερών χωρίς την πραγματοποίηση κανενός διαλόγου.

Υπεραμύνθηκε της τροπολογίας για την Eιδική Aγωγή δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να την αποσύρει παρά την απαίτηση του εκπαιδευτικού κινήματος  και «δεσμεύτηκε» ότι τα Τμήματα Ένταξης  του χρόνου  (ενώ η  μελλοντική εφαρμογή της τροπολογίας   συνηγορεί στο αντίθετo ) θα είναι τα ίδια (930) και ίσως και …. περισσότερα.

Στη συνέχεια  κάνοντας αναφορά στα χιλιάδες κενά τα αναγνώρισε επισημαίνοντας  ότι είναι λιγότερα από κάθε άλλη χρονιά (!!!!!) και δήλωσε ότι αυτά δε θα καλυφθούν.

Αρνήθηκε για μια ακόμη φορά να ανασκευάσει τις δηλώσεις του για τα  ανύπαρκτα πλασματικά κενά και κατέληξε λέγοντας «ότι δε θα κάνει πίσω στις μετακινήσεις συναδέλφων οι οποίοι συμπληρώνουν το ωράριό τους με διοικητικό έργο».

Για τους διορισμούς δήλωσε ότι «υπάρχει μελέτη για την 3ετία ώστε να γίνουν 20.000 μόνιμοι διορισμοί. Το σχέδιο αυτό έχει την έγκριση της κυβέρνησης και περιμένουμε την έγκριση των θεσμών!»!!!, αναφέρθηκε  στις δυσλειτουργίες που δημιουργεί η απόφαση του ΣΤΕ «σύμφωνα με την οποία οι προσλήψεις αναπληρωτών πρέπει να έχουν ως ελάχιστο κριτήριο και προϋπόθεση τη συμμετοχή τους στους μέχρι τούδε διαγωνισμούς ΑΣΕΠ, δηλαδή το να βρίσκονται στην κατηγορία των εκπαιδευτικών οι οποίοι αξιολογήθηκαν από τους διαγωνισμούς και κρίθηκαν ότι μπορούν να διοριστούν».

Για το συγκεκριμένο θέμα ο κος Φίλης δήλωσε «ότι οι διορισμοί το Σεπτέμβρη θα γίνουν έγκαιρα και ότι τα όποια προβλήματα  δημιουργούνται με την παραπάνω απόφαση θα γίνει νομοθετική παρέμβαση για να παρακαμφθούν. Επιπλέον  θα αντιμετωπιστούν και  τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στους πίνακες των αναπληρωτών». DSC_0522DSC_0523

DSCN9964

DSC_0527DSCN9970

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...