ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΕ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣXOΛΕΙΟ ΝΕΟΥ ΙΚΟΝΙΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΕ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΟΥ ΙΚΟΝΙΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ! Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Ανήμερα της μαύρης επετείου της δολοφονίας του 27χρονου Πακιστανού Σαχζάντ Λουκμάν στα Πετράλωνα πριν από 4 χρόνια, μια ορδή φασιστών της εγκληματικής οργάνωσης, που μεταμφιέστηκαν σε «γονείς», εισέβαλε προκλητικά στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ικονίου στο Πέραμα, σε μια οργανωμένη αλλά και θρασύδειλη κίνηση, με στόχο να τρομοκρατήσει εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές. Με επικεφαλής τον υπόδικο Γιάννη Λαγό μπούκαραν στο χώρο του σχολείου, ουρλιάζοντας, απειλώντας, βρίζοντας, προπηλακίζοντας και γρονθοκοπώντας τους ενήλικες της εκπαιδευτικής κοινότητας, την ίδια ώρα που οι τελευταίοι προσπαθούσαν να προστατέψουν τους έντρομους μικρούς μαθητές.
Αφορμή του νέου αυτού ρατσιστικού παραληρήματος που εκτυλίχθηκε υπό τα «άγρυπνα βλέμματα» της αστυνομίας, ήταν η ανακοίνωση της απόφασης για λειτουργία του σχολείου ως Δομή Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ) για την υποδοχή μαθητών από το στρατόπεδο του Σχιστού. Το τάγμα εφόδου της ναζιστικής οργάνωσης, πλήρως εναρμονισμένο με τις αρχές και τους θεσμούς της “δημοκρατίας” που η ηγεσία της αναγνωρίζει, έκανε την εμφάνισή της έξω από το σχολείο, απαιτώντας με κάθε είδους φραστικές και μη απειλές να συμμετάσχει σε σύσκεψη φορέων της σχολικής κοινότητας για το θέμα αυτό. Και όταν συνάντησε την αντίσταση των εκπαιδευτικών, έκανε ντου, όπου παραλίγο να σπάσει ακόμα και την πόρτα..
Η συντεταγμένη επίθεση στο σχολείο του Ικονίου Περάματος δεν είναι λιγότερο ανατριχιαστική από τα δεκάδες περιστατικά βεβαιωμένων επιθέσεων της Χρυσής Αυγής που είδαν το φως της δημοσιότητας τα τελευταία χρόνια, όπως η αιματηρή επίθεση ενάντια στους αιγύπτιους ψαράδες και πάλι στο Ικόνιο Περάματος το 2012, η δολοφονική επίθεση στους αφισοκολλητές του ΠΑΜΕ, η δολοφονία του Παύλου Φύσσα ή των τόσων επιθέσεων σε βάρος μεταναστών που παρέμειναν στην αφάνεια.
Είναι προφανές ότι η προσπάθεια από διάφορους πολιτικούς παράγοντες να ξεπλυθούν ακόμα και εν μέσω του συνεχιζόμενου εφετείου τα αναρίθμητα εγκλήματα και να ξαναέρθουν οι δράστες στο προσκήνιο είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο. Οι φασιστικές απειλές όμως δεν μας τρομάζουν. Δεν θα αφήσουμε χώρο στα κηρύγματα του μίσους και της ξενοφοβίας να απλωθούν σε καμία γειτονιά και να την καταλάβουν.
Για την ανεργία, τη φτώχεια, την εκμετάλλευση, τη φοροεπιδρομή δεν ευθύνονται οι πρόσφυγες και τα παιδιά τους. Ο πραγματικός αντίπαλος είναι το σύστημα της εκμετάλλευσης, που μπροστά στο κέρδος ισοπεδώνει τα πάντα, γεννά τη φτώχεια, ανεργία, πολέμους και μαζικούς ξεριζωμούς.
Καμία επίθεση δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη, ούτε στα σχολεία ούτε πουθενά. Τα παιδιά των στρατοπέδων συγκέντρωσης ανήκουν στο φυσικό τους χώρο, το σχολείο, μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά στις πρωινές βάρδιες και όχι στα γκέτο της εξαθλίωσης. Ως εκπαιδευτικοί θα συνεχίσουμε να παλεύουμε ενάντια στην αντιπαιδαγωγική γκετοποίηση των προσφυγόπουλων με τη φοίτησή τους σε ξεχωριστές ζώνες.
Απαιτούμε την πλήρη και ομαλή ένταξή τους στο Δημόσιο Σχολείο, χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς την εμπλοκή ΜΚΟ. Με ευθύνη του κράτους πρέπει τώρα να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την ένταξή τους στο σχολείο και την εξασφάλιση όλου του απαραίτητου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού.
Καλούμε όλες και όλους να αντισταθούν μαζί μας ενάντια σε κάθε είδους ρατσιστικές απειλές και να αγκαλιάσουν τους μαθητές, ανεξάρτητα από χρώμα, φυλή, φύλο, όπως η ελεύθερη, αλληλέγγυα και αξιοπρεπής εκπαίδευση ορίζει. Οι φασιστικές επιθέσεις δεν πρέπει και δεν θα μείνουν αναπάντητες! Το Δ.Σ. Του Συλλόγου μας καλεί τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές να αγκαλιάσουν τα κατατρεγμένα, εξαιτίας του ιμπεριαλιστικού πολέμου, προσφυγόπουλα. Να απομονώσουν τις ρατσιστικές, ξενοφοβικές κραυγές.

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας σε πρόσφυγες και μετανάστες.
ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ TIΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...