Έκτακτη Γενική Συνέλευση Τρίτη 10 Οκτωβρίου στις 6.00 μ.μ. στο 76ο Δ.Σ. Αθηνών (Κυκλώπων 6, σταθμός ΗΣΑΠ Πετράλωνα)

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Μια ακόμη σχολική χρονιά ξεκίνησε και τα προβλήματα στη δημόσια εκπαίδευση είναι όλο και περισσότερα. Η έλλειψη μόνιμων διορισμών, τα πολλά κενά που δεν καλύπτονται, η εργασιακή ανασφάλεια των αναπληρωτών, η υποβάθμιση της ειδικής αγωγής και όλων των υποστηρικτικών δομών (τάξεις υποδοχής), το νέο Π.Δ. 79 που ενσωματώνει τις υπουργικές αποφάσεις Φίλη για το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο καθώς και τα ωρολόγια προγράμματα, ενισχύοντας έτσι τους μηχανισμούς περικοπών και λιτότητας και αναβαθμίζοντας το ιεραρχικό/αυταρχικό μοντέλο διοίκησης στην κατεύθυνση των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στο πλαίσιο του σχολείου, η αξιολόγηση στο Δημόσιο και η επερχόμενη αξιολόγηση – αυτοαξιολόγηση στην εκπαίδευση και η λίστα δεν έχει τέλος.
Για όλα τα παραπάνω αλλά και για πολλά άλλα καλούμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να συζητήσουμε, να ανταλλάξουμε απόψεις και να πάρουμε αποφάσεις για τον καθορισμό πρωτοβουλιών και αγωνιστικών δράσεων για την επόμενη περίοδο.
Η συμμετοχή όλων μας οφείλει να είναι αντίστοιχη της σοβαρότητας της περιόδου που διανύουμε αλλά και της κρισιμότητας των ζητημάτων που καλούμαστε να συζητήσουμε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...