Έφυγε από κοντά μας ο Χριστόφας Μαϊστρέλλης…

χωρίς τίτλοΤο Σάββατο το μεσημέρι έφυγε από κοντά μας νικημένος από την επάρατο νόσο, σε ηλικία 68 ετών, ο αγαπημένος φίλος, συνάδελφος και αγωνιστής Χριστόφας Μαϊστρέλλης …
Γεννήθηκε στην Αγιάσο της Λέσβου στις 23 Μαρτίου του 1949, όπου και μεγάλωσε. Από νεαρή ηλικία συμμετείχε ενεργά στους λαϊκούς αγώνες για δημοκρατία και ελευθερία.
Υπηρέτησε στην Άνδρο από το 1974 έως το 1978. Από το 1978 έως το 1986 σε Σχολεία του Πειραιά και από το 1986 έως το 2008 που συνταξιοδοτήθηκε στα Σχολεία της γειτονιάς μας (72Ο – 77Ο – 138Ο ).
Για πολλά χρόνια συμμετείχε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας. Από το 1993 έως το 1995 ήταν Γενικός Γραμματέας στη Δ.Ο.Ε. και από το 1995 έως το 1997 ήταν εκπρόσωπος της Δ.Ο.Ε. στο Κ.Υ.Σ.Π.Ε.
Για πολλούς από μας ο Χριστόφας υπήρξε ο ακούραστος δάσκαλος που είχε να πει πολλές ιστορίες στα παιδιά και στους συναδέλφους του. Το σχολείο του ήταν πάντα ανοιχτό για ΟΛΟΥΣ. Μας δίδαξε πώς να αγαπάμε το σχολείο και τους μαθητές μας, πώς να δημιουργούμε, πώς να ζούμε τη ζωή, πώς να είμαστε αισιόδοξοι, πώς να αγωνιζόμαστε, πώς να μη σκύβουμε το κεφάλι, πώς να δοκιμάζουμε τη θεωρία στην πράξη! Θα μας λείψει το σημείο αναφοράς: «το σχολείο του Μαϊστρέλλη». Θα μας λείψει στις συνελεύσεις η «διαφωνία μας» για την αξιολόγηση! Ήταν όμως δημιουργική η διαφωνία μας επί της ουσίας και όχι λόγια του αέρα, γιατί τίποτα δεν άφηνε στην τύχη του! Πρώτος σε κάθε εκδήλωση, πρώτος να μας ξεναγήσει στην Αθήνα, πρώτος στον Αγώνα! Ακούραστος από το πρωί μέχρι το βράδυ στο σχολείο να μας περιμένει είτε για δραστηριότητες, εκδηλώσεις είτε για τα Δ.Σ.
Ακόμα πιο πολύ θα μας λείψει η εντιμότητά του! Ήταν όλη του η ζωή ένα παράδειγμα για μας. Και η προσωπική του ζωή και η επαγγελματική! Είναι τόσα πολλά που δε θα ξεχάσουμε από το χιούμορ μέχρι τα ωραία γλέντια που κάναμε!
Επιθυμία του Χριστόφα και της οικογένειάς του, είναι να γίνουν δωρεές αντί στεφάνου υπέρ του «Αναγνωστηρίου Αγιάσου», το οποίο φέτος υπέστη μεγάλη καταστροφή λόγω καιρικών συνθηκών και χρειάζεται τη συνδρομή μας.
Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στο 3ο Νεκροταφείο Αθηνών (Νίκαια) την Τρίτη 16/5 στις 4 το απόγευμα. Θα διατεθεί πούλμαν από το Σύλλογο το οποίο θα αναχωρήσει στις 3 από το σχολείο του Μαϊστρέλλη (76ο Δ.Σ. Αθηνών – Κυκλώπων 6, σταθμός ΗΣΑΠ Πετράλωνα) για το νεκροταφείο της Νίκαιας και θα επιστρέψει γύρω στις 6.00.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...