Δελτίο Τύπου των Συλλόγων εκπ/κών ΠΕ της Α’ Αθήνας Α’ Αθηνών, Αθηνά, Αριστοτέλης, Μακρυγιάννης, Παρθενώνας για την ΑΚΥΡΩΣΗ της συνεδρίασης του ΠΥΣΠΕ της Α’ Αθήνας

Με τη μαχητική κινητοποίηση των εκπαιδευτικών σωματείων της Α” Αθήνας,

τη Δευτέρα 29/8, ΑΚΥΡΩΣΑΜΕ τη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ για τα λειτουργικά κενά

 

Η Διεύθυνση πήρε την ευθύνη και ανάρτησε τα κενά χωρίς την έγκριση του ΠΥΣΠΕ

Νέα παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 31/8 στις 14.30

όπου καλέστηκε ΠΥΣΠΕ για υπεραριθμίες

 

Τη Δευτέρα 29/8, όλοι οι Σύλλογοι ΠΕ της Α” Αθήνας, πραγματοποίησαν κινητοποίηση στο ΠΥΣΠΕ όπου συζητούσε λειτουργικά κενά.

 

Οι Σύλλογοι και οι αιρετοί στο ΠΥΣΠΕ δήλωσαν την αποφασιστικότητα τους να εφαρμόσουν τις αποφάσεις τους και να μην επιτρέψουν να πραγματοποιηθούν οι περικοπές της Υπ. απόφασης Φίλη για το νέο ολοήμερο σχολείο, το Νηπιαγωγείο και την ειδική αγωγή, να μην περικοπούν θέσεις εκπαιδευτικών που έχουν ανάγκη τα σχολεία και οι μαθητές και να μην οδηγηθούν χιλιάδες αναπληρωτές, που δούλευαν πέρσι, στην απόλυση.

 

Οι Σύλλογοι παρέμειναν στη Διεύθυνση μέχρι την ακύρωση της συνεδρίασης, η οποία γι” αυτό το λόγο, δεν πραγματοποιήθηκε.

 

Καταγγέλλουμε την Α” Διεύθυνση γιατί έβγαλε τα κενά χωρίς την έγκριση του ΠΥΣΠΕ και θα επιδιώξει να τα νομιμοποιήσει σε επόμενη συνεδρίασή της!

 

Ταυτόχρονα, καθόρισε και νέο ΠΥΣΠΕ για την Τετάρτη 31/8 με θέμα τον καθορισμό των αριθμητικών υπεραριθμιών ανά σχολική μονάδα.

 

Καλούμε όλες και όλους τους συναδέλφους, να συμμετέχουν μαχητικά στην νέα κινητοποίηση για την ακύρωση του ΠΥΣΠΕ που επιδιώκει να βγάλει υπεράριθμους εκατοντάδες εκπαιδευτικούς στην Α” Αθήνας για να τους διαθέσει μετά κατά το δοκούν παραβιάζοντας τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και δημιουργώντας χαοτικές καταστάσεις. Να μετακινήσει το εκπαιδευτικό προσωπικό εντός και εκτός ΠΥΣΠΕ για να αποφύγει  διορισμούς μονίμων κι αναπληρωτών, πετώντας στα αζήτητα τους εκπαιδευτικούς που καλύπτουν χρόνια εκπαιδευτικές ανάγκες.

 

Δηλώνουμε απερίφραστα εξ΄αρχής ότι δε θα επιτρέψουμε με κανένα τρόπο στην Α΄Αθήνας να συνεδριάσει ΠΥΣΠΕ με θέμα υπεραριθμίες με βάση την υπουργική απόφαση, όπου θα περικόπτονται τα πραγματικά κενά των σχολικών μονάδων ούτε φυσικά να χρησιμοποιήσει ο Διευθυντής Εκπαίδευσης το δικαίωμα στην αυθαιρεσία!

 

Καλούμε όλες τις συναδέλφισσες και όλους τους συναδέλφους στην κινητοποίηση στην Α” Διεύθυνση την Τετάρτη 31/8, 14.30

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...