ΑΠΕΡΓΙΑ 15/9

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε

«Ο ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ»

Φέτος το μάθημα ξεκινά με το Α όπως:

 

 

ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΓΩΝΑΣ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ!!untitled222
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!!

ΣΤΙΣ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΞΕΣΗΚΩΝΕΤΑΙ!!

15/9

Διεκδικούμε:

  • δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και ενιαίο δημόσιο δωρεάν υποχρεωτικό δωδεκάχρονο σχολείο, για το σχολείο των όλων, των ίσων και των διαφορετικών.
  • Άμεση απόσυρση των κυβερνητικών τροπολογιών  και των Υπουργικών Αποφάσεων για το Ολοήμερο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο, την Ειδική Αγωγή. ΟΧΙ στις υποχρεωτικές μετακινήσεις και τις πλασματικές υπεραριθμίες. Οργανική θέση για όλους. Να υπάρχει δάσκαλος υπεύθυνος στο ολοήμερο.
  • Μαζικοί, μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων για την κάλυψη όλων των αναγκών. 
  • Στήριξη της Ειδικής Αγωγής. Να ανοίξουν άμεσα όλες οι δομές Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και να στελεχωθούν με όλο το μόνιμο και αναγκαίο προσωπικό. Κανένα παιδί έξω από τη δομή που έχει ανάγκη.
  • Απαιτούμε τα παιδιά των προσφύγων να αποκτούν το δικαίωμα εγγραφής στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, χωρίς κανένα διαδικαστικό και γραφειοκρατικό εμπόδιο, ώστε όλα τα παιδιά που βρίσκονται στον τόπο μας να έχουν ελεύθερη κι απρόσκοπτη πρόσβαση στην εκπαίδευση. Δεν αποδεχόμαστε να παραμείνουν τα παιδιά κλεισμένα και αποκλεισμένα στα στρατόπεδα «φιλοξενίας» και να δημιουργηθούν σχολικές υποδομές αποκλειστικά εκεί. Ιδρυση τμημάτων υποδοχής σε όλα τα σχολεία, τη στελέχωσή τους με προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών, καθώς και τη λειτουργία όλων των υποστηρικτικών δομών για όλα τα παιδιά.
  • Έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών για την κάλυψη των αναγκών των σχολείων. Στήριξη των ευάλωτων οικογενειών, ένα γεύμα δωρεάν για όλους τους μαθητές.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ:

Πέμπτη 15/9 στο Υπουργείο Παιδείας 12.30 μ.μ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...