ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΗΣ ΑΣΕ ΣΤΟ ΑΠΥΣΠΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Στις τελευταίες εκλογές για την ανάδειξη αιρετών του Κλάδου, επανεξελέγη αιρετός στο ΑΠΥΣΠΕ Αττικής από το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών (ΑΣΕ), που στηρίχτηκε από το ΠΑΜΕ.
Σε αυτή την εποχή, της καπιταλιστικής κρίσης, η επίθεση στα δικαιώματα όλων των εργαζομένων είναι σφοδρή και χρειάζεται ενιαία οργανωμένη ταξική απάντηση. Οι αιρετοί που εκλεγήκαμε με την ΑΣΕ, σαν κομμάτι του οργανωμένου ταξικού κινήματος, θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη και μέσα στα υπηρεσιακά συμβούλια, για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων.
Να ενημερώνουμε, να αποκαλύπτουμε και να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα των εκπαιδευτικών, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, στις αυθαιρεσίες και τις άδικες αντιεκπαιδευτικές αποφάσεις της Κρατικής Διοίκησης, χωρίς να ’χουμε αυταπάτες για το ρόλο τους.
Δεν έχουμε καμία δέσμευση απέναντι στη διοίκηση, δε λειτουργήσαμε στη βάση προσωπικών εξυπηρετήσεων και ρουσφετιών. Δεν υπηρετήσαμε από κανένα πόστο και με κανένα τρόπο τις αντιλαϊκές πολιτικές καμιάς κυβέρνησης, δεν μας συνδέει κανένας ομφάλιος λώρος με αυτές.
Η ίδια η ζωή απέδειξε ότι σε αρκετά Υπηρεσιακά Συμβούλια, με αγώνες και παρέμβαση των σωματείων, κατάφεραν συνάδελφοι να βρουν το δίκιο τους. Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών, η δράση και το ζωντάνεμα των πρωτοβάθμιων σωματείων είναι για τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ απαραίτητη προϋπόθεση, για να αντιπαλέψουμε τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης που “εξοντώνουν” εκπαιδευτικούς-γονείς-μαθητές και για να αποτρέψουμε να φορτωθεί στην πλάτη μας η καπιταλιστική ανάπτυξη.
Καλούμε τους συναδέλφους να οργανώσουν την πάλη τους. Να υπερασπιστούμε το δίκιο μας μέσα και έξω από τα υπηρεσιακά συμβούλια. Να παλέψουμε για ένα σχολείο για όλα τα παιδιά χωρίς ταξικούς φραγμούς και διακρίσεις. Χωρίς αυταπάτες ότι μπορούν να υπάρξουν φιλολαϊκές λύσεις, χωρίς σύγκρουση με τους επιχειρηματικούς ομίλους και την ΕΕ, αγωνιζόμαστε να αποτρέψουμε νέα αντιλαϊκά μέτρα, να ανακουφιστεί η λαϊκή οικογένεια, να ετοιμαστεί το κίνημα, ώστε να περάσει στην αντεπίθεση διεκδικώντας ζωή, μόρφωση και δουλειά με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.
Οι εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΜΕ στο ΑΠΥΣΠΕ Αττικής:
ΜΠΑΡΜΠΕΡΗΣ ΜΑΚΗΣ (τακτικό μέλος)
Κιν. 6936958518
Email: mikebarberis@gmail.com