Ανακοίνωση σχετικά με την επιστολή του Δημάρχου Μοσχάτου – Ταύρου προς το 1ο Δ.Σ. Ταύρου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Παρθενώνας» εκφράζει την αγανάκτησή του και καταγγέλλει την πράξη του δημάρχου Μοσχάτου – Ταύρου κ. Ευθυμίου να παρέμβει με επιστολή του στην εκπαιδευτική διαδικασία του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ταύρου.
Με αφορμή ρατσιστική και συκοφαντική «καταγγελία» γονέα – που έγινε στον ίδιο τον Δήμαρχο χωρίς να προηγηθεί συζήτηση με τον διευθυντή και το σύλλογο διδασκόντων του σχολείου – ο κ. Ευθυμίου έστειλε επιστολή(;) στο σχολείο, ζητώντας από τον διευθυντή « να εξετάσει το συμβάν που καταγγέλλει ο γονέας», το ότι δηλαδή «δεν υπάρχουν επιτηρητές στα διαλείμματα του σχολείου, με αποτέλεσμα να επαναλαμβάνονται φαινόμενα που τρομοκρατούν τους μικρούς μαθητές και υποβαθμίζουν το επίπεδο του σχολείου».
Θεωρούμε απαράδεκτη την πράξη του δημάρχου, ο οποίος αντί να αρνηθεί να αποδεχθεί την εν λόγω «καταγγελία», όχι μόνο την παρέλαβε αλλά την έλαβε υπόψη του στέλνοντας και επιστολή. Ενημερώνουμε τον κ. Δήμαρχο, σε περίπτωση που δεν το γνωρίζει, ότι στην αρμοδιότητά του βρίσκονται μόνο τα κτίρια και η χρηματοδότηση των σχολείων και όχι η εκπαιδευτική τους λειτουργία, για την οποία είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι οι σύλλογοι διδασκόντων και τα αρμόδια θεσμικά όργανα. Επίσης του δηλώνουμε ότι αν νοσταλγεί την εποχή των «δημοδιδασκάλων» ή αν επιθυμεί να είναι αρεστός σε δημότες του που «καταγγέλλουν» σχολεία, εκπαιδευτικούς και μαθητές μας χρησιμοποιώντας ρατσιστικά σχόλια, θα μας βρει απέναντι.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας θα επιδιώξει και συνάντηση με τον κ. Ευθυμίου για να συζητηθεί το παραπάνω θέμα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...