Παράσταση Διαμαρτυρίας των Συλλόγων Εκπαιδευτικών ΠΕ Α΄ Αθήνας τη Δευτέρα 4/9/2023 στις 13.30 στη ΔΙΠΕ (Χίου 16, Μεταξουργείο)

Το ΥΠΑΙΘΑ εφαρμόζει το απόλυτο πετσόκομμα στις προσλήψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία!

Καλύπτει με ελάχιστες προσλήψεις το ποσοστό των εγκεκριμένων Παράλληλων Στηρίξεων

Καμία περικοπή – μοίρασμα Παράλληλης Στήριξης! Απαιτούμε προσλήψεις και τοποθετήσεις 1-1! Δεν θα επιτρέψουμε τη σφαγή σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς! Καμία απόκρυψη – κάλυψη όλων των κενών!

Μόνο οργή προκαλούν τα όσα ακούγαμε όλο το προηγούμενο διάστημα από στελέχη του υπουργείου Παιδείας και την υφυπουργό Δ. Μιχαηλίδου για την…πυρετώδη προσπάθεια που καταβάλλουν, ώστε “να ξεκινήσουν τα σχολεία χωρίς κενά”, για να δούμε τελικά τον αριθμό των προσλήψεων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών να πετσοκόβεται στους 28.353, τη στιγμή που τα συνολικά κενά στα σχολεία, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, είναι πάνω από 47.000! Μάλιστα οι προθέσεις του Υπουργείου να μπει επιπλέον “κόφτης” στις προσλήψεις εκπαιδευτικών γίνονται ακόμα πιο φανερές, αν λάβουμε υπόψη ότι οι προσλήψεις της Α’ φάσης είναι κατά 3.500 λιγότερες σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή φάση πρόσληψης συμβασιούχων αναπληρωτών! Ο μόνιμοι διορισμοί του καλοκαιριού καλύπτουν οριακά τις συνταξιοδοτήσεις αρά δεν ισχύει το επιχείρημα ότι κάποια κενά καλύφθηκαν με μόνιμους διορισμούς.

Ξανά το ΥΠΑΙΘ με περίσσιο θράσος και αλαζονεία  πετσοκόβει με τον χειρότερο τρόπο τις προσλήψεις αναπληρωτ(ρι)ών της παράλληλης στήριξης μιλώντας πλέον για μια σφαγή άνευ προηγουμένου! Τα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και οι οικογένειές τους απειλούνται με το να μην λάβουν την στήριξη που χρειάζονται καθώς το ΥΠΑΙΘ εφαρμόζει τον απόλυτο κόφτη στις παράλληλες στηρίξεις (ΠΣ), προκαλώντας συγχρόνως χάος στα σχολεία.

Ήδη στην Α’ Αθήνας από 1.300 εγκεκριμένα αιτήματα (για δημοτικά και νηπιαγωγεία) από το ΚΕΔΑΣΥ προχώρησαν σε μόνο 534 προσλήψεις ΠΕ70 και ΠΕ60 (93 ΠΕ60 + 441 ΠΕ70 = 534 αναπληρωτές! Στην Α΄ φάση το 2022 είχαν προσληφθεί 125 ΠΕ60 + 647 ΠΕ70 = 773. Συνολικά στη ΔΙΠΕ Α΄ Αθήνας από τα 2.225 κενά που δόθηκαν υπήρχαν τέλος Αυγούστου καλύφθηκαν μόλις 1.292, δηλ. το 58%!) . Αυτό σημαίνει ότι το ΥΠΑΙΘΑ έχει σκοπό να καλύψει μόνο το 41% των αναγκών. Αντιλαμβανόμαστε ότι πρακτικά και μιλώντας με αριθμούς κάθε εκπαιδευτικός Παράλληλης Στήριξης θα αναλαμβάνει πολλά παιδιά ταυτόχρονα σε κάθε τμήμα (αν σε ένα τμήμα υπάρχουν δυο, τρία , τέσσερα ή παραπάνω παιδιά που χρειάζονται Π.Σ. θα τοποθετείται ένας εκπαιδευτικός για όλα τα παιδιά!). Ακόμα χειρότερα ο εκπαιδευτικός της Π.Σ. θα μοιράζεται και σε διαφορετικά τμήματα, ενώ σε Νηπιαγωγεία μπορεί να μοιράζεται και σε περισσότερα σχολεία.

Τα προηγούμενα χρόνια αντιπαλεύαμε την τακτική του ΥΠΑΙΘ και των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης να επιτρέπουν το μοίρασμα του εκπαιδευτικού της Π.Σ. σε δυο παιδιά, με αποτέλεσμα ένα παιδί να έχει δυο ή και τρεις διαφορετικούς εκπαιδευτικούς Π.Σ. για να συμπληρώνεται η πλήρης Π.Σ. που δικαιούταν ή να μη λαμβάνει καν ολόκληρη τη στήριξη που δικαιούνταν. Απρόκλητα το Υπουργείο συμβάλει με αυτόν τον τρόπο και στην ιδιωτικοποίηση πλευρών της δημόσιας εκπαίδευσης, αφού εξαναγκάζει τους γονείς να αναζητήσουν μόνοι τους την πλήρη στήριξη των παιδιών τους σε ιδιωτικές παράλληλες στηρίξεις και βοηθητικό/ ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό, διογκώνοντας έτσι την μαύρη εργασία μέσα στα δημόσια σχολεία. Την ίδια στιγμή, τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά το βάρος της ιδιωτικής στήριξης μένουν χωρίς καμία στήριξη και χωρίς την εκπαίδευση που δικαιούνται.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ! ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΝΑ ΤΗ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ!

Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί δεν είναι αριθμοί που αραδιάζει στα κανάλια η κυβέρνηση για τις επικοινωνιακές της σκοπιμότητες, ούτε “τράπουλα” για ανακάτεμα, όπως ευθαρσώς δήλωσε η υφυπουργός! Είναι παιδαγωγοί με αξιοπρέπεια που τόσα χρόνια βάζουν πλάτη για τη μόρφωση των μαθητών μας και που με τους αγώνες μας στον δρόμο και στα σχολεία, μέσα από τα σωματεία μας, μόνιμοι και αναπληρωτές, αναπληρώτριες, έχουμε πετύχει μικρές και μεγάλες νίκες!

Δεν θα επιτρέψουμε αυτή την απαράδεκτη τακτική! Παλεύουμε για τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών και τα εργασιακά των εκπαιδευτικών!

Καλούμε τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή στην Παράσταση Διαμαρτυρίας των Σύλλογοι Εκπαιδευτικών ΠΕ Α΄ Αθήνας τη Δευτέρα 4/9/2023 στις 13.30 στη ΔΙΠΕ (Χίου 16, Μεταξουργείο).

Εδώ και τώρα ΔΟΕ – ΟΛΜΕ να προχωρήσουν σε κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας για όλα τα παραπάνω με στόχο να δοθούν λύσεις πριν τις 11/9 που ξεκινούν τα μαθήματα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...