Παράσταση Διαμαρτυρίας των Συλλόγων Εκπαιδευτικών ΠΕ Δ΄ Αθήνας την Τετάρτη 6/9/2023 στις 13:30 στη ΔΙΠΕ Δ΄ Αθήνας (Λεωφόρο Συγγρού 165, Νέα Σμύρνη)

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Ο Σύλλογός μας συμμετέχει αύριο Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου στην παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δ’ Αθήνας στις 13:30, καθώς και στη συνάντηση που έχει προγραμματιστεί με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης.

Για ακόμη μια χρονιά βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές με τις προσλήψεις των αναπληρωτών της Α’ φάσης να είναι κατά 3.500 λιγότερες σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή φάση πρόσληψης! Οι μόνιμοι διορισμοί του καλοκαιριού καλύπτουν οριακά τις συνταξιοδοτήσεις αρά δεν ισχύει το επιχείρημα ότι κάποια κενά καλύφθηκαν με μόνιμους διορισμούς.

Ξανά το ΥΠΑΙΘ με περίσσιο θράσος και αλαζονεία  πετσοκόβει με τον χειρότερο τρόπο τις προσλήψεις αναπληρωτ(ρι)ών της παράλληλης στήριξης μιλώντας πλέον για μια σφαγή άνευ προηγουμένου! Τα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και οι οικογένειές τους απειλούνται με το να μην λάβουν την στήριξη που χρειάζονται καθώς το ΥΠΑΙΘΑ εφαρμόζει τον απόλυτο κόφτη στις παράλληλες στηρίξεις (ΠΣ), προκαλώντας συγχρόνως χάος στα σχολεία.

Στη Δ’ Διεύθυνση, από τα 888 εγκεκριμένα αιτήματα (για δημοτικά και νηπιαγωγεία) από το ΚΕΔΑΣΥ προχώρησαν σε μόνο 433 προσλήψεις αναπληρωτών ΠΕ70 και ΠΕ60 (72 ΠΕ60 και 361 ΠΕ70 )! Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα από νηπιαγωγεία του Ταύρου. Σε ένα από αυτά,  από τα 4 αιτήματα για Παράλληλη Στήριξη, εμφανίστηκε στον ΟΠΣΥΔ μόνο το 1 και σε άλλο  δεν εμφανίστηκε η θέση της Παράλληλης Στήριξης που είχε ζητηθεί!  Σε ευαίσθητες ηλικίες και στην αρχή της σχολικής τους ζωής, τα παιδιά βιώνουν ήδη τις ανισότητες στην εκπαίδευση!

Η Δ’ Διεύθυνση πιστή στις αρχές της να υπηρετεί τις κυβερνητικές πολιτικές, μέχρι και χθες προχωρούσε σε υπηρεσιακές  μεταβολές κρίνοντας υπεράριθμους συναδέλφους και τοποθετώντας τους, χωρίς να προβεί σε αριθμητικό και ονομαστικό προσδιορισμό των υπεραριθμιών, χωρίς να βγάλει κενά και χωρίς να αναρτά το οτιδήποτε στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης παρά μόνο όταν ολοκληρώθηκαν όλες οι τοποθετήσεις από το ΠΥΣΠΕ. Οι διαδικασίες δήλωσης και τοποθέτησής τους υπήρξαν πλήρως αδιαφανείς μιας και οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι δήλωναν σχολεία χωρίς να έχουν καμία εικόνα αν έχουν κενό ή όχι. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες ενημερώνονταν τηλεφωνικά ότι βγαίνουν υπεράριθμοι και υπεράριθμες και ότι πρέπει να δηλώσουν σχολεία!

Δεν θα επιτρέψουμε αυτή την απαράδεκτη τακτική! Παλεύουμε για τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών και τα εργασιακά των εκπαιδευτικών!

• Να δοθούν όλα τα κενά στη δημοσιότητα.
  • Κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών με το απαραίτητο προσωπικό άμεσα
  • Να προσληφθούν οι απαραίτητοι εκπαιδευτικοί κάθε ειδικότητας για κάθε παιδί με αναπηρία/και  ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, σύμφωνα με τις οδηγίες που δίνονται στις διαγνώσεις των αρμόδιων επιστημονικών φορέων (ΚΕΔΑΣΥ)
  • Στήριξη των μαθητών, μαθητριών που χρίζουν παράλληλης και στο Ολοήμερο
  • Δημιουργία όλων των αναγκαίων οργανικών θέσεων συνολικά στην Ειδική Αγωγή

Καλούμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή στην Παράσταση Διαμαρτυρίας των Συλλόγων Εκπαιδευτικών ΠΕ Δ΄ Αθήναςτην Τετάρτη 6/9/2023 στις 13.30 στη ΔΙΠΕ Δ’ Αθήνας.