ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στην κινητοποίηση ΔΟΕ-ΟΛΜΕ την Παρασκευή 13/1, στις 13:00 στο Υπουργείο Παιδείας

ΑΚΩΛΥΤΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΤΩΡΑ!

ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ – ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΣΕΠ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Μετά τη μαζική κινητοποίηση και κατάληψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22/12 στην Α’ Διεύθυνση Αθήνας από τους Συλλόγους Π.Ε. και τον εμπαιγμό που εισπράξαμε από τον Διευθυντή Εκπαίδευσης είναι φανερό ότι ο αγώνας πρέπει να κλιμακωθεί και να μαζικοποιηθεί ΑΜΕΣΑ.

Η ακύρωση της μονιμοποίησης των νεοδιόριστων συναδέλφων δεν πρέπει να περάσει! Επιχειρούν να εκβιάσουν τους/τις συναδέλφους μας ώστε να υποκύψουν στην ατομική αξιολόγηση και να περάσουν έτσι την αντιεκπαιδευτική πολιτική τους. Πρέπει να βρουν και πάλι τον κλάδο απέναντί τους, ενωμένο και αποφασισμένο! Υπενθυμίζουμε ότι 25 χρόνια τώρα με ψηφισμένους νόμους αξιολόγησης, πάντοτε η μονιμοποίηση των δόκιμων εκπαιδευτικών ήταν μια τυπική διεκπεραιωτική διαδικασία, κάτω από την πίεση του εκπαιδευτικού κινήματος.

Να το βάλουν καλά στο μυαλό τους, δεν θα γίνουμε δούρειος ίππος στα αντιεκπαιδευτικά τους σχέδια! Θα μας βρουν μπροστά τους!

Οι νεοδιόριστοι του 2020, 2021 και 2022 είναι μόνιμες και μόνιμοι! Δε θα επιτρέψουμε να γίνουν οι νέοι/ες συναδέλφισσες/οι όμηροι ενός ωμού εκβιασμού που στόχο έχει να περάσει η ατομική αξιολόγηση και μάλιστα πάνω από τις ζωές των νεοδιόριστων. Αυτών που έχουν δουλέψει ως συμβασιούχοι με μειωμένα δικαιώματα σε κάθε άκρη της Ελλάδας. Αυτών που υποχρεώθηκαν ως αναπληρωτές με το προσοντολόγιο Γαβρόγλου να συγκεντρώνουν αενάως πρόσθετα πτυχία και μόρια που ποτέ δεν είναι επαρκή, που έχουν δει, όπως και όλοι οι εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι, το συνολικό εισόδημα να  μειώνεται δραματικά και τον μισθό να μην φτάνει για να βγει ο μήνας, αυτών που τόσα χρόνια δουλεύουν χωρίς καμία υποστήριξη, με Υπουργείο και Διοίκηση να «νίπτουν τας χείρας τους».

Η κυβέρνηση της ΝΔ και το ΥΠΑΙΘ με τον νόμο 4823/21 «έχτισε» ένα ακόμη φραγμό που πρέπει οι νεοδιόριστες/οι να τον ξεπεράσουν για να ξεφύγουν από την ανασφάλεια του δόκιμου. Έθεσε ως τιμωρία για όσες/όσους αξιολογηθούν ως ανεπαρκείς την παραμονή τους στη δόκιμη περίοδο.

Στο σχολείο της αξιολόγησης γίνονται καθεστώς ο ανταγωνισμός, η ανθρωποφαγία, η κατηγοριοποίηση και το χτύπημα του δημόσιου σχολείου, η διάλυση κάθε δημοκρατικής λειτουργίας, η υποταγή και η χειραγώγηση, η προσαρμογή σε όλα τα αντικεπαιδευτικά σχέδια κυβέρνησης, ΕΕ, ΟΟΣΑ.

Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα των νεοδιόριστων συναδέλφων και συναδελφισσών στην ακώλυτη μονιμοποίησή τους! Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να μπλοκάρουμε για μια ακόμα φορά την αξιολόγηση. Τίποτα δε χαρίστηκε, με τους αγώνες μας κερδίζονται όλα!

Συνεχίζουμε δυναμικά!

Την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου να είμαστε όλες και όλοι εκεί! Η δουλειά και η ζωή μας να μην είναι ένα ατελείωτο κυνηγητό αξιολόγησης και βαθμών, να μην ζούμε με την απειλή και τον εκβιασμό! Διεκδικούμε ένα σχολείο δημοκρατικό, με ισότητα και αλληλεγγύη, ενιαίο 12χρονο δημόσιο και δωρεάν, με δίχρονη προσχολική αγωγή κι εκπαίδευση, σχολείο των όλων, των ίσων, των διαφορετικών, χωρίς ανταγωνισμούς, αξιολογήσεις και κατηγοριοποίηση, που θα υπερασπίζεται τα σύγχρονα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών!

Διεκδικούμε την άμεση και ακώλυτη μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων και την κατάργηση της περιόδου της δόκιμης διετίας. Η μονιμοποίηση να γίνεται ταυτόχρονα με τον διορισμό.

Επιδιώκουν να μας κάνουν ομήρους στα αντιεκπαιδευτικά τους σχέδια!

Καμία τέτοια πράξη δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη!

Δεν μας φοβίζουν μας εξοργίζουν!

Δηλώνουμε ότι δεν θα σταματήσουμε!

Συνεχίζουμε! Την απάντηση στις απειλές τους θα τις δώσει το εκπαιδευτικό κίνημα!

-Καμία σύνδεση της ατομικής αξιολόγησης με την μονιμοποίηση νεοδιόριστων και αναπληρωτών/τριών!

-Κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου της αξιολόγησης!

-Μονιμοποίηση ΟΛΩΝ τώρα!

ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ – ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΣΕΠ

Την ίδια στιγμή, η εξαγγελία άμεσης προώθησης νομοσχεδίου προς ψήφιση με θέμα «Νέα κριτήρια επιλογής εκπαιδευτικών», δηλαδή θεσμοθέτησης μεικτού συστήματος γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ και προσοντολογίου, αποτελεί αιτία πολέμου για το εκπαιδευτικό κίνημα. Μετά τη βιομηχανία μεταπτυχιακών και πιστοποιητικών κάθε είδους, με το προσοντολόγιο που προώθησε η προηγούμενη κυβέρνηση, τα οποία πληρώθηκαν πανάκριβα από τους/τις αναπληρωτές/τριες, σειρά έχουν και πάλι τα φροντιστήρια. Είναι ανάγκη τώρα, άμεσα, να ξεκινήσει ένας νέος κύκλος μαζικών αγώνων. Διεκδικούμε:

  • Μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των αναγκών. Την κατάργηση του νόμου 4589/19 για το προσοντολόγιο. Άμεσος διορισμός/μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των αναπληρωτών που έχουν έστω και μία σύμβαση ΤΩΡΑ αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία.
  • Πλήρη εργασιακά, εκπαιδευτικά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές. Καμιά απόλυση – κανένας αναπληρωτής χωρίς δουλειά. Δημιουργία οργανικών θέσεων για όλες τις υπάρχουσες ειδικότητες εκπαιδευτικών σε όλα τα σχολεία.

Μας κήρυξαν τον πόλεμο, απαντάμε μαχητικά και ενωτικά!

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση ΔΟΕ-ΟΛΜΕ την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου, στις 13:00, στο Υπουργείο Παιδείας.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. κηρύσσει 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας (3 τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου – 3 πρώτες του απογευματινού) για τη συμμετοχή των συναδέλφων στην κινητοποίηση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...