Μπλοκάρουμε την αξιολόγηση – Κανένας αξιολογητής στις τάξεις μας – Κινητοποίηση ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ στην Διεύθυνση Α’ Αθήνας την Τετάρτη 29 Μάρτη

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Ορίστηκαν οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης (ΣΕ) (αξιολογητές – επιθεωρητές) κοινών ειδικοτήτων για Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια, που είναι 52 για όλη την Αττική και 11 για την Α΄ Αθήνας (3 Αγγλικών, 1 Γαλλικών, 1 Γερμανικών, 1 Καλλιτεχνικών, 1 Μουσικής, 2 Πληροφορικής, 2 Φυσικής Αγωγής), ενώ επίκειται να τοποθετηθούν και οι ΣΕ για Δασκάλους και Νηπιαγωγούς.

Μαζικά οι εκπαιδευτικοί των σχολείων υπερασπιζόμενες/οι το δημόσιο σχολείο, τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητ(ρι)ών, έχουν ταχθεί ανοιχτά εναντίον της αξιολόγησης, της κατηγοριοποίησης, της διάλυσης, του ανταγωνισμού των σχολικών μονάδων, ενάντια στον εκβιασμό και την ομηρία των νεοδιόριστων συναδέλφων και συναδελφισσών.

 Στηρίζουμε τον  αγώνα που διεξάγεται σε όλη την εκπαίδευση από τη μια άκρη της χώρας στην άλλη, όπου χιλιάδες εκπαιδευτικοί, μόνιμες/οι, νεοδιόριστες/οι, αναπληρωτ(ρι)ες, υπογράφουν Απεργία – Αποχή και καθημερινά μπλοκάρουν τις επισκέψεις των αξιολογητών στα σχολεία.

Τα σωματεία στην εκπαίδευση δίνουμε τη μάχη για τη μονιμοποίηση ΤΩΡΑ όλων των νεοδιόριστων χωρίς άλλη καθυστέρηση. Πολύ μεγάλες ευθύνες έχουν τα υπηρεσιακά συμβούλια που αρνούνται τις μονιμοποιήσεις (ΠΥΣΔΕ Α’ Αθήνας) ή τις ακύρωσαν (ΠΥΣΠΕ Α’ Αθήνας). Τα καλούμε να συνεδριάσουν και να προχωρήσουν άμεσα στις μονιμοποιήσεις των νεοδιόριστων. 

Συσπειρωμένες/-οι στα σωματεία μας θα μπλοκάρουμε για πολλοστή φορά την προσπάθεια επιβολής της αξιολόγησης. Κάνουμε ξεκάθαρο σε όλους τους τόνους ότι απορρίπτουμε τα σχέδια που προσπαθούν  να υλοποιήσουν Υπουργείο Παιδείας και Κυβέρνηση, οι οποίοι με ευλάβεια ακολουθούν τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ με ΕΒΕ, τράπεζα θεμάτων, κολέγια, πανεπιστημιακή αστυνομία και νόμο πλαίσιο, με στόχο το ξεθεμελίωμα της δημόσιας εκπαίδευσης, και την ενίσχυση του ταξικού και κατηγοριοποιημένου σχολείου, με ένταση των αποκλεισμών από τη μόρφωση, με τους εκπαιδευτικούς υποταγμένους, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, υπό τη δεσποτεία της αξιολόγησης και των φορέων εφαρμογής της.

Ένα σχολείο που ο εκπαιδευτικός θα είναι με σκυμμένο το κεφάλι και κλειστό το στόμα, που ο Σύλλογος Διδασκόντων θα είναι πλήρως απαξιωμένος και χωρίς ρόλο.

ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Στο πλαίσιο αυτό:

  • Υπογράφουμε μαζικά το ειδικό έντυπο για «Απεργία – Αποχή» από όλα τα εξωδιδακτικά καθήκοντα που σχετίζονται με την ατομική αξιολόγηση (κι έτσι δεν πραγματοποιούμε συνάντηση με τους Συμβούλους Εκπαίδευσης, δεν ενημερώνουμε την Ψηφιακή Πλατφόρμα, δεν καταθέτουμε έκθεση αυτοαξιολόγησης…κ.ά.).

Το κείμενο συμμετοχής στην Απεργία – Αποχή το πρωτοκολλούμε στα εισερχόμενα του σχολείου και ενημερώνουμε το σωματείο.

  • Συμμετέχουμε μαζικά στις στάσεις εργασίας που κηρύσσει συνεχώς το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε και θα εξειδικεύει ο Σύλλογός μας «Ο Παρθενώνας» για κάθε σχολείο και συνάδελφο, για να μην μπουν αξιολογητές στις τάξεις μας.
  • Σας καλούμε να ενημερώνετε τον Σύλλογο είτε με mail, είτε επικοινωνώντας με τα μέλη του ΔΣ, όταν η/ο αξιολογητής επικοινωνήσει με το σχολείο σας, με τους ίδιους, με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό μήνυμα, viber, τηλέφωνο κλπ.).
  • Συμμετέχουμε τη Δευτέρα 27 Μαρτίου στις 19:30, στην τηλεδιάσκεψη που διοργανώνει η ΔΟΕ  με νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς των Περιφερειών Αττικής, Δυτικής Ελλάδας, Θεσσαλίας, Ιονίων Νήσων.

Ο σύνδεσμος για τη συμμετοχή στην τηλεδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στην πλατφόρμα zoom, είναι:

https://us02web.zoom.us/j/88527252295

Meeting ID: 885 2725 2295

  • Συμμετέχουμε όλες και όλοι στην κινητοποίηση ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ στην Διεύθυνση Α’ Αθήνας (Χίου 16-18) την Τετάρτη 29/3, στις 14:00, με βασικό αίτημα την άμεση μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων.

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ – ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΥΣΠΕΙΡΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ ΘΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΜΑΘΗΤΩΝ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...