Απεργιακές κινητοποιήσεις για προσοντολόγιο

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΧΩΡΑ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΝΣΧ
ΟΛΕΣ/ΟΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΜΑΧΗΣ – ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΤΩΡΑ!
ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΣ!
ΜΟΝΙΜΟΙ, ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μετά το δήθεν διάλογο εν μέσω γιορτών και με κλειστά σχολεία προχωρά στην ψήφιση του απαράδεκτου προσοντολόγιου, την Παρασκευή 11 Γενάρη. Να μην το επιτρέψουμε! Το νσχ κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο «Συνέργειες Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Παλλημνιακό Ταμείο και άλλες διατάξεις».
Με βάση την παραπάνω εξέλιξη, το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου μας αποφασίζει:
• Συμμετοχή στη συγκέντρωση αύριο Τρίτη, 8 Γενάρη έξω από τη Βουλή, 2.00 μ.μ. και συμμετοχή στη σύσκεψη συντονισμού συλλόγων ΠΕ, ΕΛΜΕ και συλλογικοτήτων αναπληρωτών που καλεί ο Α΄ Σύλλογος Αθηνών αμέσως μετά στα γραφεία της ΔΟΕ.
• Ταυτόχρονα καλούμε τη ΔΟΕ :
 Να κηρύξει τουλάχιστον 48ωρη απεργία Πέμπτη και Παρασκευή (10 και 11 Γενάρη). Την Πέμπτη συγκεντρώσεις και καταλήψεις στις Περιφέρειες και τις Διευθύνσεις και την Παρασκευή πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα με κάλυψη των εξόδων μετακίνησης των συναδέλφων από την Ομοσπονδία. Συγκέντρωση στη 1μ.μ. στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή.
 Να συγκαλέσει Γ.Σ. Προέδρων το Σάββατο 12/01 για απόφαση των επόμενων βημάτων μας, στη λογική νέων Γ.Σ. και αποφασιστικής κλιμάκωσης.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια πρωτοφανή επίθεση! Μπορούμε να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους, όπως στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του εκπαιδευτικού κινήματος στα εξεταστικά του ΑΣΕΠ το ΄98, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων με την αναθεώρηση του αρ. 16 το ΄06, στην αδρανοποίηση πρακτικά του 3848 της Διαμαντοπούλου το ΄10, ενάντια στη διαθεσιμότητα, στην αποτροπή της αξιολόγησης Αρβανιτόπουλου-Μητσοτάκη το ΄13-΄14 και του πετσοκόμματος της προϋπηρεσίας από τον Φίλη το ΄16.
Να στείλουμε ξεκάθαρο μήνυμα ανυποχώρητου απεργιακού αγώνα διάρκειας προς όλες τις κατευθύνσεις!
Πάρτε τώρα πίσω το προσοντολόγιο λαιμητόμο! Απαιτούμε τον διορισμό ΤΩΡΑ όλων των αναπληρωτών με έστω και μία σύμβαση αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και όλη την προϋπηρεσία! Δηλώνουμε ότι δε θα παζαρέψουμε ούτε έναν/μία συνάδελφο/ισσα μας! Να δώσουμε τη μάχη με πανεκπαιδευτικό συντονισμό, δασκάλων, καθηγητών, φοιτητών, μέχρι την οριστική απόσυρση του προσοντολογίου-εκτρώματος!

Όλοι στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας την Πέμπτη, 10/1, 6.30 μμ στο 76ο ΔΣ Αθηνών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...