ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ

Όλοι και όλες στην Απεργία Πέμπτη 17/01 και στην απεργιακή συγκέντρωση ώρα 10 π.μ. στην Κατάληψη της Πρυτανείας στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή με το πανό του Συλλόγου μας

Τετάρτη 16/1, στις 5 μ.μ. έκτακτη Γενική Συνέλευση στο 76ο Δ.Σ. Αθηνών

Τη Δευτέρα 14/01/2019, πραγματοποιήθηκε η 24ωρη πανεκπαιδευτική απεργία με μαζικά συλλαλητήρια και κινητοποιήσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις. Οι εκπαιδευτικοί μόνιμοι, αναπληρωτές, αδιόριστοι απαντήσαμε δυναμικά στην καταστολή που δέχτηκε το συλλαλητήριο μας στην Αθήνα, την Παρασκευή 11/01. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε, μαζικοποιώντας τις κινητοποιήσεις μας, την απόσυρση του νομοσχεδίου για το νέο σύστημα διορισμών των εκπαιδευτικών. Το νέο σύστημα διορισμών του Υπουργείου σημαίνει απολύσεις των συναδέλφων αναπληρωτών, που για χρόνια και σε κάθε γωνιά της χώρας καλύπτουν τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό της Δημόσιας Δωρεάν Εκπαίδευσης. Το νέο σύστημα διορισμών του Υπουργείου σημαίνει ένα αέναο κυνήγι «προσόντων», επί πληρωμή, για μια επισφαλή θέση εργασίας και ανακύκλωση της ανεργίας για όλους τους εκπαιδευτικούς. Το νέο σύστημα διορισμών σημαίνει απαξίωση του πτυχίου, των εργασιακών και επαγγελματικών δικαιωμάτων που κατοχυρώνει.

Η κυβέρνηση κλιμακώνει την επίθεση με την έκδοση Υπουργικής Απόφασης για την αξιολόγηση σχολικής μονάδας! Έτσι, επιχειρεί να ξεκλειδώσει άμεσα τις διαδικασίες αξιολόγησης που προβλέπει ο νόμος 4547/2018 για τις νέες δομές και να επιτεθεί σε όλο το μέτωπο της εκπαίδευσης: Αξιολόγηση και ανταγωνισμός των σχολείων από τη μία πλευρά, αξιολόγηση και ανταγωνισμός των αναπληρωτών εκπαιδευτικών από την άλλη.

Απέναντι σε αυτό το νομοσχέδιο – έκτρωμα η μόνη απάντηση είναι ο αγώνας διαρκείας μέχρι την συνολική και οριστική απόσυρσή του και τη δικαίωση των αιτημάτων που χρόνια τώρα βρίσκονται στην προμετωπίδα του εκπαιδευτικού κινήματος για μόνιμους μαζικούς διορισμούς με βάση τις ανάγκες της εκπαίδευσης, αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και όλη την προϋπηρεσία, διορισμό όλων των αναπληρωτών με έστω και με μία σύμβαση εργασίας, καμιά απόλυση αναπληρωτή.

Συνεχίζουμε δυναμικά και αποφασιστικά τον αγώνα μας:

• Καταγγέλλουμε την προκλητική καταστολή που δέχθηκε η πορεία της Αθήνας , όταν έφτασε στη Βουλή και απαίτησε την απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων και των ΜΑΤ και την είσοδο αντιπροσωπείας για να επιδώσει τα αιτήματα των απεργών εκπαιδευτικών. Η κυβέρνηση, για άλλη μια φορά, απάντησε με  ρίψη δακρυγόνων εξ επαφής στους διαδηλωτές, που προκάλεσαν σοβαρά εγκαύματα στη διαδηλώτρια εκπαιδευτικό Βενετία Ρέππα, μέλους της Α’ ΕΛΜΕ Αθήνας (δέχτηκε δακρυγόνο σε ευθεία βολή στην πλάτη με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να υποστεί σοβαρό έγκαυμα, τον τραυματισμό αρκετών συναδέλφων και τη δημιουργία σοβαρών αναπνευστικών προβλημάτων). Μετά το συλλαλητήριο στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συνέλευση της Κατάληψης της Πρυτανείας στα Προπύλαια με θέμα τη συνέχιση και την οργάνωση των κινητοποιήσεών μας και την απαίτηση από τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ να κηρυχθεί άμεσα απεργιακός αγώνας με διάρκεια πριν και κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου στη Βουλή. Αποφασίστηκε η συνέχιση της Κατάληψης.
  • Καλούμε σε μαζική συμμετοχή και στήριξη της Κατάληψης της Πρυτανείας που εδώ και πέντε μέρες λειτουργεί ως ένα αυτοοργανωμένο κέντρο αγώνα η αποτελεσματικότητα του οποίου αποδείχτηκε από τη μαζικότατη συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή χιλιάδων εκπαιδευτικών.
  • Καλούμε γονείς, μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους σε κοινό αγώνα για Δημόσια Δωρεάν Παιδεία και ενάντια στο νομοσχέδιο.
  • Τετάρτη 16/1, στις 5 μ.μ. έκτακτη Γενική Συνέλευση στο 76ο Δ.Σ. Αθηνών
  • Όλοι και όλες στην Απεργία Πέμπτη 17/01 και στην απεργιακή συγκέντρωση ώρα 10 π.μ. στην Κατάληψη της Πρυτανείας στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή, με το πανό του Συλλόγου μας.
  • Καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ να πάρει άμεσα απόφαση για απεργία – αποχή από την αξιολόγηση που προβλέπει ο ν.4547/18 και η Υπουργική Απόφαση 1816 /ΓΔ4/11-1-2019