Ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα των διανομέων της WOLT

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. “Ο Παρθενώνας” εκφράζει την αλληλεγγύη και τη στήριξη στα δίκαια αιτήματα του  αγώνα των διανομέων της WOLT όπου συλλογικά αποφάσισαν να προχωρήσουν  σε απεργία μέχρι τη Δευτέρα 03 Απρίλη και πραγματοποίησαν μαζικές κινητοποιήσεις.

Τα συνεχόμενα θανατηφόρα και πολύ σοβαρά εργατικά ατυχήματα , τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας και ασφάλειας, η δουλειά από ήλιο σε ήλιο , από νύχτα σε νύχτα , οι συνεχόμενες μειώσεις στις αποδοχές  των διανομέων και η άγρια εκμετάλλευση Ελλήνων και μεταναστών από την εταιρεία και τους «διαχειριστές» της – εργολάβους ,επιβεβαιώνουν ότι το λεγόμενο «συνεργατικό» μοντέλο , η δουλειά με το κομμάτι, δεν υπηρετεί τα συμφέροντα και τις ανάγκες των διανομέων , παρά μόνο τα κέρδη των εταιρειών στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες.

Για να κυριαρχήσει αυτό το απαράδεκτο καθεστώς που τσακίζει το εισόδημα, τα εργασιακά δικαιώματα  και την ίδια τη ζωή των διανομέων , έχουν βάλει το χέρι τους, όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις , με τη  ταφόπλακα να μπαίνει από το Νόμο Χατζηδάκη.

Οι διανομείς ξέρουν πολύ καλά , ότι στην πραγματικότητα είναι εργάτες με απόλυτα εξαρτημένη σχέση εργασίας και δεν είναι συνεργάτες, με κανέναν επιχειρηματικό όμιλο. Δουλεύουν σε ακραίες και επικίνδυνες συνθήκες, αναγκασμένοι να μένουν 12ωρα πάνω σε δύο ρόδες για να βγάλουν το «ψωμί» της οικογένειας. Πολλοί είναι μετανάστες που αντιμετωπίζουν την απειλή της απέλασης, την αδήλωτη εργασία και το ρατσισμό των αφεντικών.

Ο οργανωμένος, μαζικός, ενωτικός αγώνας, με την αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων ως όπλο μπορούν να κερδίσουν και να κατοχυρώσουν τα δίκαια αιτήματά τους, όπως έγινε και με το μεγαλειώδη αγώνα των διανομέων στην efood.  

Η δύναμη βρίσκεται στα χέρια μας . Όλες και όλοι οι εργαζόμενες/-οι ενωμένες/-οι και οργανωμένα θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...