Συμμετέχουμε στη μεγάλη συναυλία του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου και του Πανελλήνιου Σωματείου Ελλήνων Τραγουδιστών στο ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ – REX τη Δευτέρα 20/2 στις 16:00

Συνεχίζουμε τον αγώνα μαζί και δυνατοί!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Παρθενώνας» εκφράζει τη συμπαράστασή του στον αγώνα των σπουδαστών δραματικών σχολών και όλου του καλλιτεχνικού κόσμου της χώρας, ενάντια στην απαξίωση των τίτλων σπουδών δραματικών και λοιπών καλλιτεχνικών σχολών που επιφέρει το πρόσφατο απαράδεκτο Προεδρικό διάταγμα.

Εδώ και 50 μέρες, οι καλλιτέχνες συνεχίζουν τον αγώνα τους ενάντια στο Προεδρικό Διάταγμα 85, που υποβαθμίζει τα πτυχία του! Κυβέρνηση και Υπουργείο Πολιτισμού υποβαθμίζουν τον ίδιο τον πολιτισμό! Υποβαθμίζουν τα πτυχία τους για να στείλουν τους σπουδαστές στα Ιδιωτικά Κολέγια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ένδειξη διαμαρτυρίας έχουν υποβάλει τις παραιτήσεις τους όλοι οι καθηγητές των δραματικών σχολών Εθνικού Θεάτρου και ΚΘΒΕ, ενώ ο καλλιτεχνικός κόσμος έχει ξεσηκωθεί με απεργίες, διαδηλώσεις και καταλήψεις των κτηρίων του Εθνικού Θεάτρου και του ΚΘΒΕ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Επίσης καταπέλτη για την κυβέρνηση αποτελεί η χθεσινή ανακοίνωση της ίδιας της διοίκησης του Εθνικού Θεάτρου.

Ο πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια για λίγους αλλά είναι πρώτη ανάγκη για τους εργαζόμενους και για όλο το λαό. Απαιτούμε από την κυβέρνηση να εισακούσει το καθολικό αίτημα του καλλιτεχνικού κόσμου της χώρας και να καταργήσει το απαράδεκτο Προεδρικό διάταγμα.

Εμείς οι εκπαιδευτικοί στη μαζική σε όγκο και δυναμική σε παλμό  απεργιακή κινητοποίηση της 15ης Φλεβάρη συναντηθήκαμε στο δρόμο του αγώνα με τους καλλιτέχνες που διαδήλωναν και  διεκδικούσαν και εκείνοι την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Καλούμε τους συναδέλφους μας εκπαιδευτικούς να στηρίξουν και να συμμετέχουν στη μεγάλη συναυλία των καλλιτεχνών, να βρεθούν ξανά στο δρόμο με τα πανό και τα συνθήματα μας, με τα σωματεία μας,  τη Δευτέρα 20 Φλεβάρη στις 4 μ.μ. στο REX η οποία θα εκφράζει τα αιτήματα των καλλιτεχνών αλλά και την αλληλεγγύη στα θύματα των σεισμών σε Τουρκία και Συρία.

Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στη κατηγοριοποίηση σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών, για δωρεάν και παιδεία και μόρφωση για όλους των μαθητές, για στήριξη της καθημερινής δουλειάς των εκπαιδευτικών.

Όλοι μαζί και δυνατοί με τους μαζικούς αγώνες μας θα τα καταφέρουμε!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...