Όλοι και όλες στα συλλαλητήρια την Πέμπτη 15/6 – Δε θα συμβιβαστούμε με τη βαρβαρότητα

Ή οι ζωές μας ή τα κέρδη τους!

Οργή και απεριόριστη θλίψη πλημμυρίζει τις καρδιές και τη σκέψη όλων των εργαζομένων και του λαού στη χώρα μας, από το νέο πολύνεκρο ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου. Ειδησεογραφικές πληροφορίες μιλούν για εκατόμβη νεκρών και αγνοουμένων, με τον αριθμό να μεγαλώνει ώρα με την ώρα.

Όμως, το ναυάγιο αυτό δεν είναι απλά ένα «δυστύχημα». Είναι ακόμα ένα έγκλημα, μέρος του διαρκούς εγκλήματος που συντελείται στη Μεσόγειο και το Αιγαίο όλα αυτά τα τελευταία χρόνια. Είναι ένα ακόμα προδιαγεγραμμένο έγκλημα της πολιτικής της κυβέρνησης και της Ε.Ε. Έγκλημα  καταπάτησης του δικαιώματος στο άσυλο και αντιμετώπισης μεταναστών και προσφύγων με φράκτες σε στεριά και θάλασσα και δολοφονικές επαναπροωθήσεις. Είναι η δολοφονική πραγματικότητα της Ευρώπης φρούριο.  

Το δικαίωμα στο άσυλο εξετάζεται στις χώρες της Ε.Ε. μόνο αν κάποιος έχει μπει στη χώρα. Ο χαρακτηρισμός των προσφύγων και μεταναστών ως «λαθραίων και εχθρών που παραβιάζουν τα σύνορα» και η καταπάτηση των δικαιωμάτων τους αποτελεί έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και της ζωής.  

Έχει την υπογραφή των ιμπεριαλιστών και των κυβερνήσεων τους, του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ,  που εξαπολύουν επεμβάσεις, σκορπούν τον πόλεμο και καταληστεύουν τους λαούς και τις χώρες τους. Όλα αυτά οδηγούν στα εκατομμύρια καραβάνια ξεριζωμένων, διαμορφώνοντας το έδαφος για την ασύδοτη δράση των κυκλωμάτων διακινητών και τα ταξίδια του τρόμου.

Είμαστε μπροστά σε ένα ακόμα έγκλημα που στοιχειώνει τη ζωή της «πολιτισμένης» δύσης και μας βάζει όλες και όλους μπροστά στις ευθύνες μας για την πολιτική που ασκείται, τις αξίες που κυριαρχούν, την διάδοση του ρατσισμού, της ξενοφοβίας, του εθνικισμού. Προστίθεται στα εγκλήματα της Ε.Ε. που μόνο το 2022 κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 2.406 πρόσφυγες, ενήλικους και παιδιά στη Μεσόγειο.  

Η θλίψη και η οργή για αυτό το νέο έγκλημα να γίνουν τώρα φωνή και αγώνας. Δε θα συνηθίσουμε τα Τέμπη, τα εργοδοτικά εγκλήματα, τους θανάτους περιμένοντας ασθενοφόρο, τους πολέμους.

Καταγγέλλουμε το συνεχιζόμενο έγκλημα!

Δε γινόμαστε θεατές στην «κανονικότητα» των χιλιάδων νεκρών και αγνοουμένων στις θάλασσες της Μεσογείου και του Αιγαίου.

Απαιτούμε να σταματήσει εδώ και τώρα η εμπλοκή της χώρας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τον πόλεμο.

  • Απόλυτη προστασία τους και δικαίωμα στο άσυλο.  
  • Να μπει τέλος στην πολιτική των κλειστών συνόρων  της Ε.Ε., τους φράκτες και τις επαναπροωθήσεις.  
  • Πολιτικές και δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα για τους πρόσφυγες των πολέμων και της φτώχειας.  
  • Ανοικτά σύνορα, στέγη, δουλειά, νομιμοποίηση, περίθαλψη και ελεύθερη μετακίνηση για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. 

ΚΑΝΑΝ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΘΑΛΑΣΣΑ ΝΕΚΡΩΝ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΥΧΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ

ΓΙΑ ΤΑ ΠΛΟΥΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΩΝ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...