Νικηφόρες και μαζικές ήταν οι πρώτες κινητοποιήσεις για το μπλοκάρισμα της αξιολόγησης και των εξετάσεων PISA

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους, τις συναδέλφισσες και τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητ(ρι)ών του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ταύρου, που με σθένος και αποφασιστικότητα εξέφρασαν την εναντίωσή τους απέναντι στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης για ακόμη μια φορά και δεν επέτρεψαν να πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις της λεγόμενης «ελληνικής PISA» στο σχολείο τους, την Τετάρτη 10 Μαΐου.

Παρά την απόφαση του δικαστηρίου που έκρινε την προκηρυγμένη από τη ΔΟΕ στάση εργασίας ενάντια στην «ελληνική PISA» ως παράνομη και καταχρηστική, παρά τους εκβιασμούς και της απειλές του Κόπτση, οι συνάδελφοι, συμμετείχαν καθολικά στη στάση εργασίας που είχαν προκηρύξει εγκαίρως η ΑΔΕΔΥ και ο Σύλλογός μας, ενώ κανένας γονέας και κηδεμόνας δεν έστειλε το παιδί του στο σχολείο εκφράζοντας έμπρακτα τη συμπαράστασή τους στον αγώνα υπεράσπισης του δημόσιου σχολείου που δίνει με ψηλά το κεφάλι ο εκπαιδευτικός κόσμος.

Χαιρετίζουμε και τους συναδέλφους και συναδέλφισσες του Συλλόγου μας, νεοδιόριστους, μόνιμους και αναπληρωτές που ενωμένοι σε μια γροθιά δεν επιτρέπουν να προχωρήσει η ατομική αξιολόγηση στα σχολεία τους! Την Τρίτη 9 Μαΐου, ο Σύλλογός μας, με τους συναδέλφους, την Ένωση Γονέων και τους γονείς του σχολείου, μπλοκάραμε την είσοδο αξιολογητή στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Ταύρου. Η μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων δήλωσε στάση εργασίας και όλες και όλοι μαζί δεν επιτρέψαμε στον αξιολογητή να προχωρήσει σε καμία διαδικασία αξιολόγησης.

Συνεχίζουμε δυναμικά, όλοι μαζί να υψώνουμε τείχη απέναντι στους αξιολογητές. Κανένας και καμία νεοδιόριστος/-η συνάδελφος, δεν είναι μόνοι τους! Συνεχίζουμε δυνατά και τις επόμενες μέρες! Την Τρίτη 16 Μαΐου, μπλοκάρουμε την επίσκεψη της αξιολογήτριας στο 76ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών.

Όλοι μαζί, εκπαιδευτικό, γονεϊκό και μαθητικό κίνημα μπορούμε να ακυρώσουμε τις εκπαιδευτικές πολιτικές που οδηγούν στην όλο και μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση του δημόσιου αγαθού της εκπαίδευσης και στην κατηγοριοποίηση σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών.

Κανείς μόνος! Καμιά μόνη!

Συσπειρωμένοι στο σωματείο μας και με συλλογική δράση ακυρώνουμε τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές! Δεν επιτρέπουμε να κατηγοριοποιηθούν τα σχολεία μας και οι μαθητές μας!

Θα νικήσουμε!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...