Θράσος του ΥΠΑΙΘ: Καλεί σε συμπλήρωση ερωτηματολογίων ιδιωτικής εταιρίας για το ΕΣΠΑ. Η έρευνα διεξάγεται εν μέσω καλοκαιρινών διακοπών

Τις τελευταίες 2 ημέρες αποστέλλεται από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έγγραφο της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Προγράμματος «Ανθρώπινο Δυναμικό & Κοινωνική Συνοχή», με θέμα: τη Διενέργεια Αξιολογήσεων στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» (ΕΠ ΑΝΑΔΕΔΒΜ), προκειμένου να προωθηθεί στους  Διευθυντές/ Διευθύντριες σχολικών μονάδων, τους Εκπαιδευτικούς, τους Συντονιστές Εκπαίδευσης Προσφύγων και τους Σχολικούς Συμβούλους (αφορά το πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και των υποχρεώσεων της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης έναντι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αξιολόγηση δράσεων).

Πρόκειται για άλλη μια απαράδεκτη ενέργεια του ΥΠΑΙΘ, αφού καλούνται οι εκπαιδευτικοί εν μέσω θερινών διακοπών να συντάξουν ερωτηματολόγια αξιολόγησης προγραμμάτων ΕΣΠΑ που αφορούν τις σχολικές μονάδες υποβοηθώντας το έργο της ιδιωτικής εταιρείας: «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΝΩΣΗΣ – Υπηρεσίες Εκπαίδευσης Οργάνωσης Πληροφορικής Μονοπρόσωπη Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης»», η οποία έχει αναλάβει την διενέργεια αξιολόγησης των δράσεων των Επενδυτικών  Προτεραιοτήτων: α) Νέο Σχολείο (ΕΠ 10.1), β) Προγράμματα Διά Βίου Μάθησης (ΕΠ 10.3), γ) Προγράμματα Μαθητείας (ΕΠ 10.4) για λογαριασμό του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων.

Είναι πραγματικά εξοργιστικό  ότι στο υπουργείο Παιδείας αγνοούν ότι τα σχολεία είναι αυτή την περίοδο κλειστά (από 21/6 στην Π.Ε. και από 30/6 στην Δ.Ε.)και δεν είναι δυνατόν να διεκπεραιωθούν οι διοικητικές εργασίες τις οποίες ζητούν οι υπηρεσίες. Είναι πραγματικά εξοργιστικό, μετά από μια αφόρητη χρονιά με έντονη πίεση, αυταρχισμό και γραφειοκρατική εξάντληση των εκπαιδευτικών, να μη μας αφήνουν να ησυχάσουμε ούτε όταν τα σχολεία κλείνουν.

Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες,

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. «Ο Παρθενώνας» καταγγέλλει και καταδικάζει την απαράδεκτη αυτή ενέργεια του ΥΠΑΙΘ με την οποία καταστρατηγούνται τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, οι οποίοι καλούνται να εργαστούν στη διάρκεια των διακοπών τους προκειμένου να παρουσιάσει έργο η ιδιωτική εταιρεία στην οποία έχει ανατεθεί με χρήματα του ελληνικού λαού η «αξιολόγηση» των εν λόγω προγραμμάτων.

Κανένας και καμία δεν είναι υποχρεωμένος/η να απαντήσει στη διεξαγωγή έρευνας που διεξάγεται εν μέσω καλοκαιρινών διακοπών.

Το υπουργείο οφείλει να πάρει όλα τα μέτρα ώστε με την έναρξη της σχολικής χρονιάς να έχει καλύψει όλα τα κενά τόσο στην ειδική όσο και στη γενική αγωγή. Να εξασφαλίσει  τη σωστη λειτουργία του ολοήμερου σχολείου και τη στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων με τμήματα ένταξης στελεχωμένα με μόνιμους εκπαιδευτικούς και σωστά δομημένο περιεχόμενο στο πρόγραμμα σπουδών, να σταματήσει κάθε απόπειρα κατηγοριοποίηση των σχολείων μας.

Οι εκπαιδευτικοί θα είμαστε στις θέσεις μας και θα δώσουμε τη μάχη την μόρφωση των μαθητών όπως πάντοτε!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...