ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Όπως γνωρίζετε, το δράμα χιλιάδων προσφύγων βρίσκεται σε εξέλιξη. Η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη και γίνεται κάθε μέρα και χειρότερη. Χιλιάδες άνθρωποι, παιδιά, γυναίκες, άνδρες, ηλικιωμένοι που καταφεύγουν στη χώρα μας βρίσκονται σε άθλια κατάσταση.  Πρέπει άμεσα να πάρουμε πρωτοβουλίες.

Το ΔΣ του συλλόγου μας σας καλεί να συγκεντρώσουμε στα σχολεία μας είδη πρώτης ανάγκης για να προωθηθούν στους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά. Απευθυνόμαστε και στους γονείς και στους μαθητές μας . Τα πράγματα που θα συγκεντρώσει το κάθε σχολείο τα φέρνει την Παρασκευή 4/3 στο 76ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, 12 – 2.30 μ.μ.  Θα θέλαμε επίσης δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Πέμπτη για όποιον θα ήθελε να βοηθήσει στην συσκευασία των πραγμάτων την Παρασκευή.

Τα είδη που συγκεντρώνουμε είναι:

Τρόφιμα:

Γάλα μακράς διαρκείας για ενηλίκους , γάλα για βρέφη και παιδιά , νερό, ζάχαρη, τσάι, μωρομάντηλα,  ξηρά τροφή άμεσης κατανάλωσης (μπισκότα, κρουασάν, κτλ).

Φάρμακα:

Αεροτσάμπερ για παιδιά (ακόμα και μεταχειρισμένα),  TobrexTobratex (κολλύριο για τα μάτια), Otrivin (για τη μύτη),  Zovirax (δερματικό), Mucosolvan σιρόπι των 15 και των 30

Εκτός από τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, υπάρχει μεγάλη ανάγκη και από εθελοντές που θα βοηθούν στη διανομή τους, καθώς και στην απασχόληση των παιδιών. Όποιος/α επιθυμεί επικοινωνεί με τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου για να το οργανώσουμε.