Ενημερωτικό Δελτίο της αιρετής στο ΠΥΣΠΕ Α Αθήνας Κλιάφα Αρτέμιδας για τμήματα ένταξης

Προς κατάργηση 15 Τμήματα Ένταξης την Α΄ Αθήνας

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Στην Α΄ Διεύθυνση λειτουργούν 197 Δημοτικά Σχολεία στα οποία είναι ιδρυμένα 156 Τμήματα Ένταξης. Παρόλο που είμαστε προς το τέλος της σχολικής χρονιάς, ακόμα και τώρα δεν είναι όλα στελεχωμένα με εκπαιδευτικούς μόνιμους ή αναπληρωτές.

Στα 14 από αυτά τα σχολεία υπάρχουν δύο Τ.Ε και σε 1 τρία. Τα τμήματα αυτά προήλθαν από τις συγχωνεύσεις των σχολικών μονάδων που είχαν και οι δύο Τ.Ε. Με κινητοποιήσεις και αγώνες εκπαιδευτικών και γονέων και όχι εκ παραδρομής, όπως αναφέρει η διευθύντρια ειδικής αγωγής του υπουργείου, καταφέραμε να μη γίνουν συμπτύξεις τμημάτων και να διατηρηθούν και τα δύο ΤΕ που λειτουργούσαν. Τα σχολεία που προέκυψαν από αυτές τις συγχωνεύσεις έχουν μεγάλο αριθμό μαθητών και τμημάτων.

Με το έγγραφο αυτό:

• Σε όσα σχολεία λειτουργούν δύο Τ.Ε το ένα καταργείται. Η κατάργηση των τμημάτων
  • αποκλείει από τη δημόσια ειδική εκπαίδευση εκατοντάδες μαθητές μιας και στο Τ.Ε. μπορεί να φοιτήσουν μέχρι 12 μαθητές. Αλήθεια οι υπόλοιποι τι θα γίνουν; Θα αναζητήσουν στήριξη στα διάφορα ιδιωτικά κέντρα ή θα αφεθούν στην τύχη τους;
  • Μπαίνουν σοβαρά εμπόδια για τη ίδρυση νέων Τ.Ε καθώς καθορίζεται ως απαραίτητηΤο έγγραφο αυτό αποτελεί συνέχεια της διάταξης που ψηφίστηκε πριν από λίγο καιρό και έχει βρει απέναντί του το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας καθώς αλλάζει τη φυσιογνωμία των Τ.Ε, παρά τις διαβεβαιώσεις των στελεχών του υπουργείου για το αντίθετο.
  • Να ζητήσουμε:
  • Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αποφασισμένη να υλοποιήσει το τρίτο μνημόνιο και τις οδηγίες του ΟΑΣΑ και τις Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εκπαίδευση προχωρά στη συρρίκνωση των δομών της ειδικής αγωγής, επιδιώκει να διευρύνει την ιδιωτικοποίηση της και να εφαρμόσει ελαστικές εργασιακές σχέσεις.
  • προϋπόθεση για την ίδρυση των Τ.Ε. η ύπαρξη τριών διαγνώσεων μόνο από το ΚΕΔΔΥ με πρόταση για φοίτηση του μαθητή σε Τ.Ε. Αυτό είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει αφού όλοι γνωρίζουμε την τεράστια λίστα αναμονής που υπάρχει στα ΚΕΔΔΥ εξαιτίας της υποστελέχωσής τους και του μεγάλου αριθμού μαθητών που έχουν στην ευθύνη τους.
  • Την απόσυρση του συγκεκριμένου εγγράφου. Καμιά κατάργηση Τ.Ε.
  • Την ίδρυση Τ.Ε σε όλα τα σχολεία και δεύτερο Τ.Ε σε όσα σχολεία υπάρχει ανάγκη.
  • Μόνιμους διορισμούς σε όλες τις δομές ειδικής εκπαίδευσης και αγωγής.

Άρτεμις Κλιάφα, τηλ. 6986599304, e-mail: akliafa@gmail.com

Γεωργιόπουλος Γιώργος  (αναπληρ.) τηλ. 6948519294  geogeor2@gmail.com