Διοργάνωση αναδρομικής έκθεσης προς τιμήν του εκπαιδευτικού – εικαστικού Πέτρου Μπάτσιαρη Εγκαίνια : Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018, 18:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα» (Ηρακλειδών 66 και Θεσσαλονικής, Θησείο)

Το Νοέμβρη του 2016 «έφυγε» από κοντά μας ο φίλος και συνάδελφος Πέτρος Μπάτσιαρης. Σύντομο το πέρασμά του από το σύλλογό μας, όμως άφησε το χνάρι του έντονο. Όπως έκανε παντού από όπου περνούσε, με παρουσία χαμηλόφωνη αλλά ταυτόχρονα δυνατή, δινόταν σε ό,τι έκανε με όλη του την ψυχή. Στους μαθητές του, στην τέχνη του, στους αγώνες μας. Με αυταπάρνηση και δόσιμο για όλα τα παιδιά, αλλά κυρίως για τα πιο δυσκολεμένα, εκείνα που ένιωθε ότι είχαν πιο πολύ την ανάγκη του. Για αυτό και διάλεξε την ειδική αγωγή, για αυτό και η πιο σπουδαία παρακαταθήκη που άφησε στο σύλλογό μας ήταν η δουλειά του στα προσφυγόπουλα που φιλοξενούσε πέρσι το σχολείο του.
«Και για πολύ καιρό μετά, αφού θα έχουμε φύγει
Το φως μας θα μένει αναμμένο,
Και για πολύ καιρό μετά, αφού θα είμαστε πια ασφαλείς,
Το φως μας δεν θα ξεθωριάζει».
Εμπνευσμένοι από τους στίχους αυτού του τραγουδιού, σκεφτήκαμε να ξαναγνωρίσουμε τον Πέτρο μέσα από την τέχνη του, μέσα από τους πίνακές του…
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Παρθενώνας» και η οικογένεια του Πέτρου σας προσκαλούν την Τρίτη 6 Φλεβάρη στα εγκαίνια της αναδρομικής έκθεσης «Αναζήτηση και Ανάδυση» προς τιμήν του εκπαιδευτικού – εικαστικού Πέτρου Μπάτσιαρη, που θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα» (Ηρακλειδών 66 και Θεσσαλονικής, Θησείο) στις 6.30 το απόγευμα.
Ώρες λειτουργίας : Τρίτη έως Σάββατο 10:00-20:00 http://www.petrosbatsiaris.com
Κυριακή 10:00-14:00
Την έκθεση θα μπορούν να επισκεφτούν οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες με τις τάξεις τους ύστερα από συνεννόηση με τα μέλη του Δ.Σ. Θα δοθούν και προτεινόμενες δραστηριότητες, οι οποίες μπορούν να πραγματοποιηθούν εντός του χώρου της έκθεσης.prosklisi_FINAL_12-01-2018Π.Μ. αφισα 3