Ανακοίνωση για την απόφαση της κατανομής των εκπαιδευτικών της παράλληλης στήριξης σε 4 και 5 μαθητές

ΕΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΑΘΗΤΗ
Κατά παράβαση κάθε παιδαγωγικής αρχής, η παράλληλη στήριξη των μαθητών με διαγνωσμένες ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στην Α΄Διεύθυνση μοιράστηκε και αυτή τη χρονιά σε 4 και 5 μαθητές, παρ΄ όλο που κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων των τελευταίων ημερών – στις οποίες συμμετείχε και ο Σύλλογός μας – οι πάντες (διευθυντής εκπαίδευσης, σχολικοί σύμβουλοι γενικής και ειδικής αγωγής, προϊστάμενος ΚΕΔΔΥ) είχαν συμφωνήσει ότι αυτό είναι αντιπαιδαγωγικό και δεν προσφέρει ουσιαστική στήριξη στους μαθητές. Με την απόφαση αυτή παραβιάζονται τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που έχουν από το ΚΕΔΔΥ έγκριση για πλήρη παράλληλη στήριξη.
Ανάμεσα στις εκπαιδευτικές ανάγκες και την κάλυψή τους με βάση την παιδαγωγική επιστήμη από τη μία και τη λογιστική των περικοπών από την άλλη, επιλέχθηκε η δεύτερη: 105 εκπαιδευτικοί παράλληλης σε 397 μαθητές δημοτικού και 11 εκπαιδευτικοί παράλληλης σε 23 νήπια
Θέση του Συλλόγου μας είναι η πλήρης κάλυψη των κενών της παράλληλης στήριξης με έναν εκπαιδευτικό για κάθε μαθητή και ταυτόχρονα πλήρης κάλυψη του μαθητή για όλο το ωρολόγιο πρόγραμμα και με βάση τις οδηγίες των ΚΕΔΔΥ. Αυτό είναι το αίτημα που διεκδικούμε όλα τα τελευταία χρόνια, αυτό είναι το αίτημα των Συλλόγων εκπαιδευτικών Π.Ε της Α΄Αθήνας και των αναπληρωτών παράλληλης στήριξης στις κινητοποιήσεις της τελευταίας εβδομάδας στην Α΄ Διεύθυνση, στους συμβούλους και στο ΚΕΔΔΥ.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
• Να τηρηθεί η γνωμάτευση που έχει δώσει το ΚΕΔΔΥ σε κάθε μαθητή και απαιτεί για την αντιμετώπιση της αναπηρίας του πλήρη παράλληλη στήριξη.
• Το Υπουργείο να καλύψει όλα τα υπόλοιπα κενά (288) με νέες προσλήψεις.
• Στελέχωση των τμημάτων ένταξης στα σχολεία με τόσους εκπαιδευτικούς όσες και οι ανάγκες που προκύπτουν από τον αριθμό των μαθητών με διαγνωσμένες εκπαιδευτικές ανάγκες.
• Ανάρτηση, εκ νέου, όλων των κενών με βάση τα παραπάνω

ΜΟΝΙΜΟΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 13:30 ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: την τελευταία ώρα του πρωινού κύκλου